Wat is een vloer met V-groef?

Wat is laminaat of pvc met v-groef en zonder v-groef? Laminaat en pvc vloeren zijn een praktische, mooie blikvanger die in vrijwel ieder interieur goed tot zijn recht komt. Laminaat en pvc zijn er in diverse varianten.

Wat is een v-groef laminaat

Wat is een vloer met v-groef?

Bij een vloer met een v-groef zit er een smalle v-vormige groef tussen de planken. Je hebt vloeren met een 2-zijdige v-groef en vloeren met een 4-zijdige v-groef. Bij een 2-zijdige groef zit er alleen aan de lange zijdes van de planken een groef. Bij een 4-zijdige groef loopt de groef rondom de planken.

Neem de proef op de som en bekijk de verschillende vloeren bij ”Alle vloeren”
en gebruik het product filter, v-groef.

Voordelen en nadelen v-groef

Voordelen van laminaat met v-groef

  • Dankzij de v-groef lijkt dit laminaat op echt hout, wat zorgt voor een robuuste uitstraling;
  • Dankzij de v-groef slijt het laminaat minder snel. Klein vuil zoals zandkorrels blijven tussen de v-groef liggen, waardoor het niet onder je voeten blijft zitten als je het laminaat beloopt. Hierdoor heb je minder kans op krassen en slijtage. Het vuil is eenvoudig tussen de v-groef weg te halen door middel van een stofzuiger.

Nadelen van laminaat met v-groef

  • Laminaat met een v-groef heeft een hogere prijs dan laminaat zonder v-groef;
  • Laminaat met een v-groef heeft een robuuste uitstraling doordat dit laminaat lijkt op echt hout. Voor een strakke uitstraling kies je beter voor laminaat zonder v-groef.