Watervaste Vloeren

Waterbestendig laminaat: dit moet je weten!
Zoek je een laminaat vloer, die je wilt plaatsen in vochtige ruimtes zoals de keuken of de badkamer? Lees dan onder aan de pagina welke Hoomline vloeren geschikt zijn voor vochtige ruimtes.

Watervaste vloeren

Wat is nu waterproof laminaat?

Waterbestendig laminaat, watervast laminaat of waterdicht laminaat zijn diverse namen voor precies het zelfde product. Ook hoor je het vaak in het Engels: Waterproof laminaat. Bij Hoomline hebben we de term Aquaprotect in het leven geroepen, om het makkelijk te houden, haha :P.

Waterproof laminaat bevat een speciale coating waardoor er geen water door de vloer kan dringen. Hierdoor zijn alle Aquaprotect vloeren uitermate geschikt om te leggen in vochtige ruimtes.

Alvast alle watervaste vloeren bekijken? Klik hier!


De waterbestendige coating is sterk en je kan de watervaste laminaatvloer op de zelfde manier leggen als normaal laminaat.

Voordelen van Waterbestendig laminaat

Het grote voordeel is natuurlijk dat je een watervaste laminaatvloer door je gehele woning kunt leggen, mits dit gecombineerd wordt met een geschikte ondervloer. Zo hoef je geen onderscheid meer te maken tussen de vloerbedekking in droge en vochtige ruimtes. Dezelfde soort vloer in je woning creëert tevens ook eenheid en straalt meer rust uit. Daarnaast biedt waterbestendig laminaat alle gemakken van een laminaatvloer, eenvoudig in onderhoud, goed zelf te leggen en verkrijgbaar in diverse soorten en decoren.

Nadelen van Watervast laminaat

De nadelen van een waterbestendige laminaat vloer is dat ze duurder zijn dan gewone laminaat vloeren. Ook is er meer aanbod in gewone laminaat vloeren dan watervaste vloeren. Door de coating is de watervaste vloer ook gewoon duurder om te produceren.

Meer weten?

Wij zijn 7 dagen bereikbaar voor alle vragen wat betreft je nieuwe droomvloer. Of deze nu watervast is of niet.

Bekijk hier alle watervaste Hoomline vloeren

Bel ons op 085-0608554
Of start een live chat.
Bekijk hier onze klantenservice.

Dit artikel is geschreven door Aron van Hoomline Winkel.